وبلاگ

تفاوت عربیکا با روبوستا

قهوه عربیکا و روبوستا

فرق بین دانه عربیکا با روبوستا

عربیکا و روبوستا نژاد قهوه هستند. دانه های عربیکا معمولاً به ترشی می زنند اما دانه های روبوستا تلخ هستند. کافئین دانه های روبوستا از عربیکا بیشتر است.

میکس 100 درصد روبوستا بیشترین کافئین را دارد و کم کافئین ترین میکس، میکس 100 درصد عربیکا هست.

 معمولاً برای درست کردن قهوه اسپرسو از انواع میکس ها استفاده میکنند مثلا 100% روبوستا ، 80% روبوستا 20% عربیکا ، 70% روبوستا 30% عربیکا و …

چند نشانه برای تشخیص دانه های عربیکا و روبوستا

  • شکل دانه: اگه دانه گرد باشد، روبوستا و اگر کشیده و بیضی شکل باشد، عربیکا است . اگر خط وسط به شکل منحنی و روشن باشد عربیکا و اگر صاف و تیره باشد روبوستا است.
  • طعم دانه قهوه: قهوه عربیکا طعم ترش، شیرین تر و ملایم تری دارد در حالی که قهوه روبوستا طعم قوی تر و تلخ تری دارد.
  • کافئین دانه قهوه: قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به قهوه عربیکا دارد. یک فنجان معمولی قهوه عربیکا حاوی حدود 80 میلی گرم کافئین است، در حالی که یک فنجان قهوه روبوستا می تواند تا 200 میلی گرم کافئین داشته باشد.
  • روش های کشت دانه قهوه: قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تر کشت می شود و در برابر تغییرات دما و بارندگی مقاومت بیشتری دارد. قهوه عربیکا در ارتفاعات بالاتر کشت می شود و نسبت به تغییرات دما و بارندگی حساسیت بیشتری دارد.
  • قیمت قهوه: قهوه عربیکا به دلیل تقاضای زیاد و بازدهی کم به طور کلی گرانتر از قهوه روبوستا است. از طرف دیگر، قهوه روبوستا ارزان‌تر است و اغلب در ترکیب با قهوه عربیکا برای کاهش هزینه‌های تولید استفاده می‌شود.

انواع قهوه معروف روبوستا :

  1. قهوه روبوستا ویتنام
  2. قهوه روبوستا پی بی هند
  3. روبوستا اندونزی (جاوا)
  4. قهوه روبوستا هند (چری)

ویژگی های قهوه روبوستا :

قهوه روبوستا دومین گونه قهوه است که به طور گسترده رشد می کند و تقریباً 40 درصد از تولید قهوه جهانی را به خود اختصاص می دهد. این قهوه عمدتاً در آفریقا و آسیای جنوب شرقی رشد می کند و نسبت به قهوه عربیکا در برابر تغییرات دما و بارندگی مقاوم تر است و آن را به محصولی ایده آل برای کشاورزان مناطق گرمسیری تبدیل می کند. قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تر از سطح دریا تا 800 متر کشت می شود و نسبت به قهوه عربیکا کمتر در معرض بیماری و آفات است. 

قهوه روبوستا از دانه گیاهی به نام کانفورا به دست می آید. درخت کانفورا معمولا به شرایط آب و هوایی خشک (بارندگی کمتر) و نور خوب نیاز دارد. ارتفاع این درخت ممکن است به ۱۰ متر برسد. برای افرادی که در طی روز خیلی کار میکنند و یا افرادی که نیاز دارند تا انرژی از دست رفته خود را جبران کنند بسیار مناسب است، زیرا کافئین بالایی دارد (حدود ۱.۷ تا ۴ درصد) و علاوه بر این، یکی دیگر از ویژگی هایی که این قهوه را محبوب کرده پایین بودن قند و چربی آن است. ربوستا میتواند فوم (کرم) غلیظ تولید کند در نتیجه در نوشیدنی هایی مانند اسپرسو استفاده میشود.

  • کافئین بالایی دارد.
  • قند و چربی پایین تری دارد.
  • دارای خاصیت چربی سوزی است.
  • باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود.

انواع قهوه معروف عربیکا :

  1. عربیکا کلمبیا
  2. قهوه عربیکا اندونزی (سوماترا)
  3. قهوه عربیکا برزیل (ریو)
  4. عربیکا مکزیک

ویژگی های قهوه عربیکا :

قهوه عربیکا به طور گسترده رشد می کند و حدود 60 درصد از تولید قهوه جهانی را به خود اختصاص می دهد. این گیاه عمدتاً در آمریکای لاتین، آفریقای شرقی و آسیا رشد می‌کند و به تغییرات دما و بارندگی بسیار حساس است و برای رشد مطلوب به شرایط ثابت و ملایمی نیاز دارد. قهوه عربیکا در ارتفاعات 600 تا 2000 متری کشت می شود که بهترین کیفیت قهوه در مناطق مرتفع تولید می شود.

این درختان باید شرایط ویژه ای برای رشد داشته باشند از جمله شرایط آب و هوایی مناسب (نیاز به مناطقی که بارندگی در آنها بسیار زیاد است دارند) و در برابر آفت ها هم مقاومت کمتری نسبت به روبوستا دارند پس کاشت و برداشت آنها سخت تر و پر هزینه تراست. اما با این همه، طعم و بوی قهوه عربیکا بسیار مطبوع تر از قهوه روبوستا است و با اینکه قیمت بالا تری دارد، ترجیح اکثر افراد است.

  • کافئین کمتری دارد.
  • قیمت بالا تری دارد.
  • قند و چربی بالا تری نسبت به روبوستا دارد.
  • دارای آنتی اکسیدانی است که خاصیت ضد سرطانی دارد.
  • باعث بالا رفتن استحکام استخوان ها میشود.

دیدگاهتان را بنویسید